Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skład czekolady dla cukrzyków
#1
Witam! Jaki powinien być idealny skład czekolady dla cukrzyków?
Odpowiedz
#2
Czekolada dla cukrzyków powinna zawierać duże ilości kakao, najlepiej powyżej 40%. Ważne jest, żeby nie została agresywnie przetworzona. Można to poznać po tym, że nie zawiera tłuszczów trans, rafinowanego cukru, sztucznych barwników i konserwantów. W czekoladzie dla cukrzyków cukier (sacharoza) powinien być zastąpiony przez fruktozę w małej ilości, stewię lub ksylitol. Wspomniane substancje słodzące cechują się sporo niższym indeksem glikemicznym anliżeli sacharoza. Dodatkowe informacje w zakresie tego tematu można odnaleźć tutaj: https://bartfan.eu/czekolady-dla-cukrzyk...-istnieja/
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości